الخميس، 11 يوليو 2013

سحووووور رمضان

الست  مننا تخلص الفطار وتنظيف المطبخ والكنافة والقطايف والشاي والقهوة، وتبدأ تفكر في ايه اللي ناقص في اكل السحور علشان تبعت تجيبه . 
اصل السحور دا مناهج عائليه عندك اللي يتسحر قبل ما ينام  حتي لو بينام بدري وفي اللي بيتصحر قبل الفجرعلي طول وفي اللي ما بيتسحرش اصلا ، كل واحد علي حسب ما تعود. المشكله بتيجي في الاول لما تخشي علي عيله عكس عوايدك السحوريه ، بتقابلي بعض العكوسات ولمن بتعدي بالعشره.
اصعب مشهد ان الست تصحي من النوم قبل الفجر علشان تحضر سحور (تسخن فول وتقلي او تسلق بيض وجبن وجرجير وعيش واخيرا نختم بالزبادي ...سفره طويله مينفعش تشيلي منها حاجة لهرمونات المتسحر تبوظ ويهنج .... تقلش لو مكلش المكونات دي مينفعلوش صوم.
لازم الست وهي بتعمل السحور تدقق في التفاصيل... الفول في اللي بيحبه مهروس وفي اللي بيحبه صحيص حتي نوع الزيت بيفرق.... ولااا البيض لو مقلي لازم يبقا عيون ولاااا اومليت ولو مسلوق تظبط التايمر كل حسب ما بيحب في اللي بيحبه مسلوق جدا وفي اللي بحبها نص سوه ... تفاصيل الصحور مؤلمه ومرهقه للست اكثر من تفاصيل الفطار. 
اخر بق ميه ..... لو مشربتش اخر بق ميه تحس ان ناقصك شيء  آل يعني هو اللي هيروي عطشك بكره وتلاقي الواحد مننا لو نام يوصي طوب الارض " والنبي صحيني اشرب بق الميه قبل الفجر" 
متركزش قوي في السحور اللي موجود كله وخلاااص.
  
    

هناك تعليق واحد:

  1. أنا عن نفسى مثلا المختص بعممل السلطة فى رمضان أعمل كمية تكفى الفطار والسحور وطبعا سلطة الراجل غير سلطة الست يعنى الست بتعمل فى العادة سلطة تقليدية خيار طماطم وخضرة الراجال بقى بيفنن ويفتى ةيحط اى حاجة تيجى ايده عليها انا مثلا عملت السلطة اميارح وحطيت خلطة فيها مفاجأة ....................................... مش حقولك عليها

    ردحذف